HomeContact
Data sosirii :
   
Data plecarii :
   
Nr. de persoane :
Nr. de camere :
Tipul de camera :
Email :
Telefon :
Numele :
Contact
Despre noi
Judetul Brasov este situat in centrul Romaniei si detine un mare potential turistic. Orasul Brasov este vizitat de turisti pentru farmecul unic care provine din imbinarea de modern si vechi, centrul istoric este foarte bine conservat si inspira imaginea unui targ prosper al anilor 1800 cu dotarile anilor 2000 pentru confort. Statiunile montane ofera cele mai bune conditii din Romania, cadrul natural favorizeaza practicarea sporturilor de iarna, Predealul este una din statiunile turistice de mari altitudine (1030m) beneficiind de partii de schii foarte bune, iar Poiana Brasov este probabil cea mai selecta statiune din Romania. Zona Rupea situata in nordul judetului Brasov nu este inca suficient dezvoltata pe planul infrastructurii de cazare, dar are un potential enorm constituit de multitudinea de monumente istorice (cetati medievale, biserici-cetate, biserici, etc) si de cadrul natural deosebit specific Ardealului, o imbinare armonioasa de deal si vale.

Istoria Brasovului

Atestat documentar in anul 1235 sub numele Corona mai apoi Barasu - 1252 - Braso - 1288, cel mai important oras al Transilvaniei al evului mediu a dominat viata economica a secolelor XIV-XVI. Conform celui mai vechi act al Arhivelor Statului Brasov anul 1353 - Privilegiul de baza al orasului Brasov, activitatea comerciala din aceasta zona era infloritoare, Brasovul fiind renumit pentru calitatea marfurilor dar mai ales pentru armele care se fabricau aici. Cele mai puternice Bresle a acelor vremuri se aflau aici, atat pozitia privilegiata a orasului cat si numeroasele tratate comerciale, acordate de Domnii Tarii Romanesti, ducand la constituirea unei puternice influente comerciale a acelor timpuri.

Obiective

Orasul Brasov este plin de locuri care merita sa fie vazute. De-a lungul timpului s-au ridicat nenumarate constructii care au devenit azi atractii turistice. Nici destinatiile mai moderne nu sunt de neglijat. Acestea sunt unele dintre acele destinatii care merita sa fie vizitate de catre turisti. Ca oriunde in lume, Brasovul si imprejurimile sale abunda in destinatii care atrag vizitatorii, turistii sau localnicii. Am realizat pentru Dumneavoastra o selectie a primelor zece:

In Brasov
 1. Piata Sfatului
 2. Strada Republicii
 3. Biserica Neagra
 4. Poiana Brasov si Masivul Postavarului
 5. Magazinul Star
 6. Biserica Sf.Nicolae si prima scoala romaneasca
 7. Aleea de sub Tampa si varful Tampa
 8. Dupa Ziduri, Turnul Alb si Turnul Negru
 9. Casa Sfatului - Muzeul de istorie
 10. Strada Sforii
In afara Brasovului
 1. Castelul Bran
 2. Predeal
 3. Zona agro-turistica Bran-Moeciu
 4. Masivul Piatra Craiului
 5. Muntii Bucegi
 6. Manastirea Sambata de Sus
 7. Muntii Fagarasului
 8. Belvedere
 9. Cetatea Rasnov
 10. Biserica - cetate Prejmer
Hotel City Center

Hotel City Center

Hotel City Center